Setmanari d'informació local - 138 anys

Habtur qualifica el PIAT com «un nou despropòsit» per al lloguer turístic

Habtur ha qualificat el Pla d'Intervenció en Àmbits Turístics (PIAT) com «un nou despropòsit» per al sector del lloguer vacacional. L'associació ha ressaltat aquest dijous que està analitzant «la possibilitat de recórrer» el pla una vegada que sigui aprovat definitivament per part del Consell de Mallorca.

D'aquesta manera, l'associació ha assenyalat veure «amb preocupació» moltes de les mesures que es materialitzen en el document com per exemple «el patró de densitat incorporat, el certificat energètic exigit o la moratòria de quatre anys de les places que no estaven a la venda». Segons la gerent d'Habtur, Maria Gibert, aquests punts «faran impossible donar noves altes a determinades zones de Mallorca, si tenim en compte que també s'incorporen noves zones madures saturades».

Des de la patronal han expressat que les decisions que va prendre l'anterior Govern respecte al lloguer vacacional estan «comportant el fet que es perpetri el model hoteler». «Això impedeix un repartiment real de la riquesa dins de la societat mallorquina», han dit. Gibert ha subratllat que, amb totes les mesures que es van dur a terme al llarg de la passada legislatura i continuen aquesta, «cada vegada es dificulta més i més l'exercici de l'activitat» per part dels ciutadans que tenen habitatges d'ús turístic, i ara, «veim com es deixarà fora a moltíssima gent».

Gibert, a més, ha remarcat que aquest nou pla de regulació l'única cosa que està fomentant «és la perpetuació d'un model menys sostenible i menys respectuós amb l'entorn» que des de l'associació «preocupa moltíssim». Pel que fa al nombre de places, també és un factor que «intranquil·litza» a la patronal, segons el seu gerent, ja que de les 115.000 places establertes per al sector vacacional, hi ha 90.000 que no han passat per bossa, «que per tant seran baixes definitives i no recuperables».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.