Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi demana l'eliminació de la prohibició del lloguer turístic a Palma en les esmenes presentades al Decret llei de mesures urgents

El PI ha presentat aquest dilluns 57 esmenes al Decret llei 8/2020 de mesures urgents. «Unes esmenes encaminades a enfortir els dos objectius fonamentals de la norma: la reactivació de l'economia balear i l'agilització administrativa, aportar una major seguretat jurídica als afectats per la mateixa i corregir greuges fixats vers alguns col·lectius com són els guies turístics i/o els psicòlegs clínics de l'IB-Salut», han apuntat.

La portaveu de la formació Lina Pons ha recordat el «suport crític» de la formació al decret llei i ha explicat que les esmenes d'El Pi «estan fetes des de la responsabilitat i l'altura de mires que requereix la situació de crisi socioeconòmica que estam vivint».

El Pi aposta per la col·laboració dels col·legis professionals en l'agilització administrativa, exercint un control col·legial de qualitat sobre el compliment dels requisits bàsics de l'edificació. D'acord amb la proposta d'El Pi, els col·legis podrien desenvolupar tasques com: la verificació dels requisits d'integritat documental, suficiència i idoneïtat dels projectes i la documentació; l'acreditació que els projectes i la documentació tècnica compleixen les previsions i la normativa aplicable; i l'emissió d'informes sobre l'adequació de les obres a la llicència atorgada.

Per la seva banda, el diputat Josep Melià, ha defensat la reconversió i canvi d'ús d'establiments d'allotjament turístic i edificacions amb usos no residencials. Igualment, Melià ha sostengut que aquesta reconversió es pugui dur a terme en zones declarades d'emergència en matèria d'habitatge i no només en zones turístiques madures.

Finalment, El Pi ha sol·licitat que la Comissió d'Impuls del Turisme Sostenible celebri les reunions que corresponguin a l'any 2020 en les quals s'informi els components dels recursos recaptats, de l'estat d'execució dels projectes aprovats, de les despeses sufragades amb els recursos provinents d'aquest impost, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.