Setmanari d'informació local - 138 anys

Els presos polítics accedeixen, a la fi, al tercer grau: hauran d'anar a dormir a la presó

La Conselleria de Justícia ha decidit, a la fi, concedir el tercer grau als nou presos independentistes condemnats pel procés sobiranista. La Secretaria de Mesures Penals ha acceptat les propostes de les presons. La Fiscalia ja va anunciar que recorreria la decisió i, per tant, el cas quedarà en mans de la sala del Suprem, que els va sentenciar.

L'equip del Servei de Classificació de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima ha resolt en tercer grau les classificacions dels membres del Govern i la presidenta del Parlament de l'XI legislatura, igual que en el cas dels líders de les entitats sobiranistes Òmnium i ANC en el moment del referèndum de l'1 d'octubre.

D'aquesta manera, el Servei de Classificació ratifica la proposta formulada el 2 de juliol per les juntes de tractament dels centres penitenciaris de Dones (Barcelona) en relació amb Carme Forcadell; Puig de les Basses (Figueres), en relació amb Dolors Bassa; i Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada), en relació amb Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Els equips dels centres penitenciaris respectius han notificat les resolucions aquest migdia.

A la pràctica, això implica que els presos podran sortir diàriament al carrer i hauran de tornar a dormir els dies entre setmana. El cap de setmana no hauran de passar la nit a la presó.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.