Setmanari d'informació local - 138 anys

Una tortuga marina pon cent ous a la platja de Cala Nova, a Eivissa

Un exemplar de tortuga marina (Caretta caretta) ha nidificat a la matinada d'aquest passat dimarts a la platja de Cala Nova, a Eivissa, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient del Govern. L'animal ha post cent ous.

Un grup de ciutadans ha alertat al 112, organisme encarregat d'activar el protocol d'actuació en aquests casos. Seguidament, els Agents de Medi Ambient han precintat la zona per a protegir el niu.

Al costat dels agents de Medi Ambient ha treballat de forma coordinada el zelador de litoral de l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu. El personal del Consorci de Recuperació de Fauna de Balears (COFIB), al costat de personal del Parc Natural de ses Salines, de l'Ajuntament de Sant Josep, del Centre de Recuperació d'Espècies Marines (CREM) i del Palma Aquàrium, han fet les tasques d'excavació del niu i extracció dels ous.

Per a garantir la seguretat dels ous i un major grau de supervivència, 20 han estat traslladats a Mallorca amb incubadora i 79 romandran al Parc Natural de ses Salines, una localització que diversos estudis assenyalen com a «idònia» per al període d'incubació a causa de la temperatura de l'arena.

És la tercera vegada que es registra una posada de tortuga marina a Eivissa, la quarta a les Illes Balears. Dos exemplars d'aquesta espècie, catalogada com a vulnerable, van pondre a l'Illa l'estiu passat.

Del total, 35 exemplars estan criant-se al Palma Aquàrium, en el Laboratori de Recerques Marines i Aqüicultura (Limia) i en el Centri Oceanogràfic de València. La quarta vegada va ser el mes passat a Menorca, on es van trobar 132 ous.

Mesos de nidificació de la tortuga marina

Des del Govern han assenyalat que aquests mesos d'estiu són els de nidificació per a la tortuga marina, per la qual cosa és probable que es puguin produir noves postes o intents en les pròximes setmanes.

Des del Servei de Protecció d'Espècies han sol·licitat que, si hi ha un albirament de tortuga, es telefoni al 112, encarregat d'activar el protocol, i no es toqui l'animal o s'intenti un acostament.

Tampoc es pot utilitzar el flaix per a fer fotos i vídeos si la tortuga està ponent els ous. Per seguretat dels exemplars, i per a produir-los el menor estrès possible, es demana també no publicar en les xarxes socials aquest tipus d'esdeveniments per a evitar aglomeracions i posar en perill la supervivència dels ous.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.