Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort va atendre 258 menors víctimes de violència de gènere el 2019

La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, ha presentat aquest dijous la memòria del Servei d'Atenció Integral a la Violència de Gènere corresponent a l'any 2019, en la qual es destaca que en els últims tres anys el nombre de menors atesos per violència de gènere va augmentar un 41 per cent fins a aconseguir les 258 intervencions l'any passat.

Segons ha explicat l'edil, «els infants que presencien la violència masclista són i han estat històricament les víctimes oblidades». «Des de l'Ajuntament som conscients d'això i a més de treballar amb la víctima també tenim un programa dirigit als infants», ha indicat.

D'acord amb el consistori, el Servei d'Atenció i Vigilància es compon de tres programes dirigits a les víctimes, els nens i els agressors. Pel que fa als menors, l'objectiu és ajudar-los a identificar models materns i paterns positius per a poder construir noves formes de relació que evitin el cicle repetitiu de la violència de gènere, així fomentar les habilitats dels nens per a superar les situacions viscudes.

Segons ha assenyalat l'Ajuntament, el 45 per cent de les víctimes té entre 6 i 11 anys, mentre que el 35 per cent té entre 12 i 15 anys. A més, més de la meitat ha sofert maltractament psíquic emocional i el 9 per cent reconeix maltractament físic. Així mateix, el 67 per cent és víctima de violència directa.

Des de Cort han diferenciat el treball grupal i intrafamiliar i el treball individual. Aquest últim va atendre 239 persones (128 mares i 111 menors) que varen realitzar fins a 323 activitats amb una mitjana de nou sessions per família. Respecte al treball grupal i intrafamiliar va atendre 93 persones (40 mares i 53 menors) en sis grups de treball que van fer 15 sessions. El consistori ha indicat que 66 mares i 49 nens han finalitzat l'avaluació de la fase d'intervenció i han aconseguit millores en els objectius treballats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.