Setmanari d'informació local - 138 anys

L'OCB fa una crida a la solidaritat i a lluir la Rosa dels drets lingüístics

L'Obra Cultural Balear celebra aquests dies la 'Setmana pels Drets Lingüístics' i demana als seus socis i amics, a la ciutadania en general i als representants polítics que llueixin la Rosa dels drets lingüístics com a gest simbòlic de solidaritat amb les víctimes de discriminació per raó de llengua.

La Rosa dels drets lingüístics, un pin d'una rosa que vol ser un símbol de reivindicació dels drets dels catalanoparlants i de solidaritat amb les persones que han patit qualque discriminació. Es poden trobar a les delegacions de l'OCB i a Palma, a Can Alcover i aquest dijous, 23 de juliol, a les diverses places on es farà la Diada del llibre.

D'altra banda, durant aquesta setmana es fa, a una trentena de municipis, l'acció anomenada 'Clam pels drets lingüístics' on s'hi llegirà el següent text:

En aquests temps estranys i difícils que vivim, volem proclamar la nostra solidaritat amb tota la societat mallorquina i la nostra crida a respondre a les crisis que patim, amb més cohesió social i més suport mutu.

En aquesta setmana dedicada als Drets Lingüístics volem fer un clam, acompanyats del so de les xeremies que el farà ressonar per tot Mallorca, per dir que no defallirem en la nostra defensa dels nostres drets.

Feim un clam en favor del dret de totes les persones que resideixen a les Illes Balears a tenir accés a la llengua pròpia d'aquesta terra, la llengua catalana.

Feim un clam en favor del dret que teòricament tenim i que massa vegades se'ns impedeix exercir, d'usar sempre i davant qualsevol persona o institució, la llengua catalana.

Feim un clam per denunciar i rebutjar les vulneracions dels drets de les persones que volen usar la llengua catalana. Les actituds xenòfobes contra les persones que decideixen emprar la nostra llengua no caben dins la nostra societat.

Feim un clam per expressar el nostre rebuig a la sentència del Tribunal Suprem espanyol que obliga les administracions a no relacionar-se entre elles en llengua catalana.

Feim a un clam de convit dirigit a tots els nostres conciutadans perquè aquesta setmana llueixin la Rosa dels Drets Lingüístics per mostrar el rebuig a les discriminacions per raó de llengua i la solidaritat amb les víctimes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.