Setmanari d'informació local - 138 anys

Andreu Gomila, Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater per 'Felanitx'

El poeta i periodista mallorquí Andreu Gomila ha guanyat el 18è Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater per l'obra 'Felanitx', ha informat l'Ajuntament de la localitat en un comunicat aquest dijous.

El guardó, amb 49 obres aspirants, està dotat amb 8.530 euros, una escultura del veí de Sant Cugat Pep Codó i la publicació de l'obra per part d'Edicions 62 a la tardor.

El jurat, presidit per Jordi Cornudella, ha destacat la «intensitat lírica» ​​de l'evocació de Felanitx i la tensió emotiva de l'obra.

Autor de diversos llibres de poesia, novel·les i assajos, Gomila ha elaborat 'Felanitx' en dues parts: la primera, integrada per un poema d'uns 450 versos dedicats a la població on ha crescut i ha tornat amb els anys, i la segona, formada per 21 poemes breus que completen «el retrat d'un home que es reconeix en dir-se i en el desig que el porta a dir».

Amb obra traduïda a l'castellà, francès, estonià i croata, Gomila és poeta, novel·lista, crític literari i teatral i periodista cultural especialitzat en arts escèniques, a part de dirigir el setmanari 'Time Out Barcelona' entre 2010 i 2017 i autor d'una desena de llibres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.