Setmanari d'informació local - 138 anys

El jutge condemna a un any de presó Serna i Roig pel cas IME i absol Ramis i Colom

41667

El que va ser cap de manteniment i d'obra pública de l'Institut Municipal d'Esports (IME), Alberto Serna, i l'administrador únic de Roig S.A., Antonio Jaime Roig, han estat condemnats a un any de presó, modificable per multa, per frau a l'administració en el cas de les irregularitats en el manteniment de les instal·lacions esportives de l'Ajuntament de Palma per a beneficiar una empresa privada.

En el judici celebrat aquest dilluns a la Secció Segona de l'Audiència Provincial, el jutge ha absolt els altres dos acusats, el que va ser gerent de l'IME, Antonio Ramis; i el cap de producció de Roig S.A., Bartolomé Colom, en considerar que no consta la seva participació en els fets denunciats.

Tant Serna com Roig han reconegut que fruit de la seva «relació d'amistat» varen acordar avantatges econòmics per a l'empresa adjudicatària en perjudici de l'IME i han estat condemnats a una pena d'un any de presó modificable per multa.

Segons l'escrit de conclusions del fiscal, l'empresa va incloure un sobrepreu en l'import de l'adquisició de productes i materials consumibles per a les tasques de manteniment de les instal·lacions.

D'aquesta manera, Serna es va encarregar d'exercir el control sobre les factures que presentava l'empresa adjudicatària i entre el novembre de 2012 i el setembre de 2014 Roig S.A. va presentar factures amb un sobrepreu total de més de 22.000 euros que l'IME ›va satisfer indegudament».

En tot cas, l'IME ha assenyalat que exercirà accions per altres vies en considerar que el perjudici econòmic «és més gran» que els 22.000 presentats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.