Setmanari d'informació local - 138 anys

Formentera s'uneix a una campanya per a protegir el patrimoni arqueològic submergit

El Consell de Formentera s'ha sumat a la campanya 'SOS Patrimoni' que té com a objectiu localitzar, documentar i salvaguardar el patrimoni arqueològic submergit.

Segons ha informat la institució, a aquest efecte s'han editat fullets que recorden la «fragilitat» d'aquest patrimoni, així com la importància de la col·laboració ciutadana a l'hora d'aportar dades que permetin estudiar i protegir aquests béns.

La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha explicat que la iniciativa està dirigida principalment a col·lectius vinculats a la mar, com a centres de busseig o pescadors. A més, ha remarcat la importància de no extreure les restes que puguin trobar-se, ja que es pot perdre la major part de la informació que els arqueòlegs necessiten per a entendre la història, així com comprometre la conservació de les troballes.

Amb la campanya, es faciliten dades als qui localitzin restes submergides perquè puguin així comunicar-ho al Consell. L'adhesió a aquesta iniciativa està relacionada amb l'elaboració de la Carta Arqueològica Subaquàtica de Formentera, un projecte que realitza des de 2015 l'Institut Balear d'Estudis en Arqueologia Marítima.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.