Setmanari d'informació local - 138 anys

PIMEM considera un greuge a les Balears la proposta d'AIReF sobre el descompte de resident

PIMEM es mostra en «total desacord» amb les mesures que ha donat a conèixer l'AIEReF. El president, Jordi Mora, ha assegurat que els ciutadans «sempre agafen els vols més barats i per tant el consum d'aquests ajuts és molt baix». Pel que fa al nombre de vols, Mora recorda que «no és el mateix uns enllaços regulars entre Barcelona i Palma que tenen els preus més baixos i Palma i altres ciutats no tan freqüents on els preus són més alts i és per això que es demana que es mantengui el model actual». «Les mesures actuals ajuden a una major cohesió social i territorial a nivell estatal i s'ha de continuar sense cap mena de dubte amb aquest model», segons el president.

Per altra banda, PIMEM ha recordat la manca de finançament per part de l'Estat a les Balears a més dels reiterats incompliments amb el REB que encara que estigui sobre la taula no està dotat fiscalment. El president de PIMEM, Jordi Mora, ha recordat que «les xifres de les Balears són preocupants i a dia d'avui es continua creient que la nostra comunitat és rica». Per a Mora només cal mirar els índexs de pobresa de l'arxipèlag que són superiors a la mitjana estatal i amb índexs per sota de la mitjana espanyola pel que fa a cohesió social. PIMEM veu amb preocupació la idea sobre les retallades als residents que des de fa temps s'està insinuant per part de diferents administracions i entitats empresarials de l'Estat.

Les Balears no tenen un transport alternatiu ràpid com puguin tenir les empreses de la Península, on el cotxe o el tren poden ajudar a cobrir grans trajectes en temps raonables, segons PIMEM. Per al seu president, cal entendre que «quan no hi ha alternatives tot és més difícil tot i el que és inadmissible és que no es mantengui el model ja que això suposa pèrdua de competitivitat per a empreses i autònoms a causa dels alts costos de desplaçament».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.