Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS es mostra a favor de convocar un referèndum sobre monarquia o república

El coordinador general de MÉS per Mallorca Antoni Noguera, ha criticat, després de conèixer-se la decisió del rei emèrit, Juan Carlos I, de traslladar la seva residència fora d'Espanya, la «dinàmica de corrupció generada en la Família Reial» i ha exigit «l'abdicació del Rei Felip VI» així com la convocatòria d'un referèndum «perquè la ciutadania sigui la que decideixi entre monarquia o república».

Segons ha informat el coordinador de MÉS als mitjans, «és surrealista que el rei emèrit se'n vagi d'Espanya i una mostra que la Corona és una institució poc democràtica», apuntant que «a la Família Reial s'ha generat una dinàmica de corrupció molt important», raó per la qual ha exigit «l'abdicació de Felip VI i la convocatòria d'un referèndum perquè la ciutadania decideixi si vol viure en una societat monàrquica o republicana».

En aquesta línia, ha afegit, «a MÉS per Mallorca ens sembla d'un obscurantisme total que, enmig d'un procés de investigació, el rei emèrit decideixi anar-se'n d'Espanya». Per aquest motiu, ha anunciat que tornaran a presentar una iniciativa a l'ajuntament de Palma perquè la plaça Joan Carles I canviï de nom i passi a denominar-se plaça de les Tortugues.

Així mateix, ha insistit en «la necessitat d'un replantejament democràtic i que sigui la gent qui decideixi si vol viure en una societat monàrquica o republicana». Amb tot, ha conclòs Antoni Noguera, «creim que Joan Carles I està tacat per la corrupció, s'ha anat, i, per tant, qualsevol distinció a aquest home s'ha de llevar, com no pot ser d'una altra manera».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.