Setmanari d'informació local - 138 anys

Els centres educatius ja tenen el pla de contingència per al pròxim curs

La Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca ha informat aquest dimarts que tots els centres educatius de les Balears compten amb el seu Pla de contingència adaptat per a fer front a la COVID-19 el pròxim curs 2020/2021.

En una nota de premsa, Educació ha detallat que els plans han estat elaborats pels equips directius amb el suport i orientació del Departament d'Inspecció Educativa de la Conselleria.

Educació ha destacat que, al juliol, de manera conjunta la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca i la Conselleria de Salut i Consum van aprovar les mesures excepcionals de prevenció i contenció, de coordinació i d'organització i funcionament per a fer front a la crisi sanitària ocasionada pel coronavirus per als centres educatius no universitaris.

Entre les mesures destaca l'elaboració per part de cada centre d'un pla de contingència propi i viable, adaptat a les seves especificitats amb la finalitat de garantir les mesures sanitàries establertes.

Un protocol d'actuació amb les pautes organitzatives necessàries per a fer possible la represa de les activitats educatives presencials al setembre de 2020 per als possibles escenaris derivats de la crisi sanitària provocada per la COVID-19. Els plans elaborats pels equips directius s'han tractat en els claustres i en els consells escolars dels centres.

Entre les pautes contemplades en el pla de contingència figuren l'organització de l'inici de curs, la previsió de les actuacions que s'han de dur a terme per a poder fer front a les possibles eventualitats d'acord amb els tres escenaris plantejats, un pla d'acolliment i la redistribució dels espais en cada escenari.

A més, inclou un pla digital de contingència amb la finalitat d'anticipar les possibles dificultats educatives en el cas de tornar-se a produir una situació de confinament i els sistemes d'informació en la comunitat educativa de les mesures de prevenció i protecció i higiene enfront de la COVID-19.

Des de la Conselleria han agraït «l'esforç i la dedicació» dels equips directius i el professorat dels centres educatius en l'elaboració d'aquests protocols d'actuació. A més també han reconegut la tasca continuada de seguiment, assessorament i acompanyament del Departament d'Inspecció des de l'inici de la pandèmia.

D'altra banda, la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca en coordinació amb la Conselleria de Salut i Consum durà a terme un seguiment de la situació epidemiològica a Balears, per si fos necessari adoptar mesures addicionals per a garantir un retorn segur en els centres a partir de setembre.

Més professors i material

Educació ha remarcat també que el curs 2020/21 s'iniciarà amb 458 docents més (325 a la pública i 133 a la concertada), incloent-hi centres de primària, secundària i FP, tant públics com privats, que suposaran una inversió de 21.394.086 euros.

Des de la Conselleria s'ha treballat per a poder incloure els nous docents dins del període d'adjudicació de places per a interins docents de manera que els centres educatius puguin organitzar adequadament l'inici del curs escolar.

A més de docents, la dotació del curs 2020/21, el Govern preveu destinar 14.273.153 euros en altres apartats com, per exemple, material d'higiene i salut i equips de protecció individuals; ajudes i funcionament de menjadors; programa d'acompanyament escolar; pla de digitalització; reforç de neteja i manteniment de les instal·lacions esportives.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.