Setmanari d'informació local - 138 anys

Unió de Pagesos reclama als ajuntaments que incloguin en els pressuposts una partida per als agricultors

Unió de Pagesos de Mallorca ha reclamat aquest dimecres als ajuntaments de l'Illa que incloguin en els seus pròxims pressupostos una partida per a reforçar el sector agrícola.

El secretari general de Unió de Pagesos de Mallorca, Sebastià Ordines, ha explicat que, després d'haver passat el primer episodi de la pandèmia, «sense agricultors no hi ha cultiu, sense cultiu hi ha abandó, sense agricultors no hi ha manteniment del paisatge i sense consum no hi ha agricultura».

Per aquest motiu, des de l'associació han demanat també als ajuntaments que es reprenguin els mercats municipals setmanals, com a centre neuràlgic d'intercanvi entre agricultors i consumidors.

A més, han sol·licitat als ajuntaments de l'Illa que incloguin el producte local, quilòmetre 0, i si pot ser, municipal als seus actes i esdeveniments. «Recepcions polítiques, actes culturals, servei d'àpats, plecs de condicions de guarderies, residències, centres de dia, menjades a domicili, cistelles de Nadal», ha dit Ordines.

A més, Unió de Pagesos ha instat al Govern al fet que posi en marxa polítiques d'eficiència en l'ús de l'aigua, ja sigui mitjançant basses de reg d'aigües regenerades, com amb xarxes de repartiment d'aquesta, a llocs on aquesta aigua és necessària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.