Setmanari d'informació local - 138 anys

Salut detecta dos brots nous en dues residències de gent gran de Mallorca

La Conselleria de Salut i Consum ha detectat dos brots nous en dues residències de gent gran de Mallorca, un a La Bonanova, a Palma, i un altre a Seniors Inca, a la mateixa localitat.

Segons ha detallat aquest dimecres la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, en roda de premsa, a les residències de gent gran es considera brot amb un sol cas positiu per la seva condició de vulnerabilitat, mentre que per a la resta d'institucions o llocs es necessita tres casos positius per a considerar-se un brot.

En aquest sentit, el portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Balears, Javier Arranz, ha xifrat en al voltant d'una quinzena els nous brots a les Balears, la majoria entre famílies i amics.

A més d'aquests casos de les residències de la Bonanova i Seniors Inca, Salut ha confirmat un cas positiu en tres localitzacions més: un campus infantil d'estiu i dues guarderies, una d'elles a Palmanova.

Sobre els brots de les residències, Arranz ha explicat que s'ha establert el protocol, que implica el tancament d'entrades i sortides i l'anul·lació de visites de familiars. A més, se'ls està fent proves PCR tant a usuaris com a treballadors per a determinar si hi ha nous positius.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.