Setmanari d'informació local - 138 anys

Sánchez diu que valorarà la petició d'Armengol sobre l'augment del control a ports i aeroports

La presidenta del Govern Francina Armengol, ha assegurat que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha compromès a reunir-se amb el Ministeri de Sanitat per a valorar la petició de les Balears d'augmentar el control a ports i aeroports, més enllà del trànsit internacional.

En roda de premsa després de reunir-se durant més d'hora i mitja, en el Consolat, amb el president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, Armengol ha qualificat la trobada de «llarg i tibant» pels múltiples assumptes a tractar.

En aquest sentit, Armengol ha plantejat a Sánchez la necessitat de control, tant de temperatura com a través d'un qüestionari sanitari, en les entrades i sortides d'aeroports i ports de les Illes dels vols i moviments a escala nacional. «A nivell internacional ja ho fem i com a administració autonòmica estem disposats a col·laborar», ha assenyalat.

A continuació, la presidenta de les Balears ha explicat que, durant la trobada amb Sánchez ha tornat a plantejar l'exigència que s'allarguin els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) fins a la pròxima temporada turística.

Armengol ha assegurat que el president del Govern és «conscient de la situació» de les Balears, «del gran impacte econòmic que sofreix per la dependència del turisme». «El Govern va fer una previsió de la caiguda del PIB al començament de l'estat d'alarma i s'ha complert», ha insistit.

Així mateix, Armengol ha afirmat que el Govern s'ha compromès a fer efectiva la recuperació a les Balears «el més abans possible». «Està compromès amb la possibilitat que s'allarguin els ERTO, però depèn també de la negociació», ha subratllat Armengol.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.