Setmanari d'informació local - 138 anys

EUIB s'oposa a l'estada de Felipe VI a Mallorca «fins que sigui triat de manera democràtica»

42183

Esquerra Unida a les Balears (EUIB) s'ha oposat a l'estada del rei espanyol Felipe VI a les Balears «fins que sigui triat de manera democràtica». Segons ha informat EUIB, aquesta formació rebutja a la monarquia, que últimament s'ha vist esquitxada per presumptes irregularitats del rei emèrit, per considerar-la «obsoleta i arcaica».

En aquest sentit, ha apuntat, no es pot obviar que «Felipe VI mai ha estat triat de manera democràtica sinó, que ha estat coronat a través de la designació de Juan Carlos I». Per aquest motiu, ha exigit al Rei que convoqui un referèndum per a triar quin model d'Estat vol la ciutadania, si mantenir l'actual monarquia o instaurar una república.

Amb tot, el coordinador d'EUIB, Juanjo Martínez, ha assenyalat que «aquesta formació no poden entendre que en ple segle XXI, encara es mantingui un cap de l'Estat hereditari, vitalici i que en cap moment la ciutadania espanyola i especialment de Balears mai han triat, per aquest motiu, es pretén que es realitzi com més aviat millor, un referèndum entre monarquia o república perquè la gent, pugui triar el model d'Estat on viu».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.