Setmanari d'informació local - 138 anys

Gómez alerta de la «tensió» en el sistema sanitari i alerta que «probablement morirà gent»

La consellera de Salut i Consum Patricia Gómez, ha augmentat aquest divendres el to de l'alerta i ha traslladat la «tensió» que està experimentant el sistema sanitari davant l'increment d'ingressos hospitalaris i en UCI i ha lamentat que «probablement morirà gent».

Gómez ha comparegut al costat del director general de l'IB-Salut, Juli Fuster, després d'una reunió extraordinària de gerents d'hospitals, atenció primària i SAMU per a avaluar la situació davant la incidència de la Covid-19.

«No volem tornar enrere, no volem confinar, els empresaris han fet un esforç per a tenir unes instal·lacions segures i la persones majors tenen por perquè han vist morir a molta gent al març i abril», ha indicat la consellera.

En aquest sentit i davant la possibilitat de decretar mesures de limitació de mobilitat ha ressaltat la necessitat de cercar «l'equilibri» entre els interessos econòmics i la seguretat sanitària.

Gómez ha expressat la seva preocupació especialment pel que fa a les terrasses i a les reunions socials i familiars, on és més fàcil «relaxar-se» i on s'estan produint al voltant del 70 per cent de nous casos.

«No és moment de festes i no n'hi ha prou amb reduir el nombre d'assistents», ha apuntat. En aquest sentit, la consellera ha llançat un missatge directament a la població jove: «Espais buits, carrers buits, terrasses buides, col·legis buits, així ens entendran millor», ha dit recordant les setmanes del confinament.

Sobre la possibilitat d'un nou confinament, Gómez ha insistit en el missatge llançat en les últimes setmanes i el desig de no arribar a tal extrem encara que per a això ha posat l'accent en la necessitat de «complir les resolucions» per a no arribar a escenaris més restrictius.

Augment de la càrrega de treball

Per part seva, el director general de l'IB-Salut, Juli Fuster, ha assenyalat que a pesar que s'estan habilitant noves dependències Covid als hospitals, si el ritme d'augment de nous casos no es redueix «es podria arribar a nivells preocupants».

En tot cas, Gómez i Fuster han coincidit que el sistema «està preparat i s'està preparant» i en què els professionals «estan deixant-se la pell».

Encara així, Juli Fuster ha reconegut que l'actual increment de contagis no s'esperava tant per al mes d'agost, amb personal de vacances, com per als mesos de setembre o octubre.

El director de l'IB-Salut ha traslladat també les queixes dels professionals sanitaris davant l'incompliment de les mesures d'aïllament decretades a pacients positius o sospitosos i ha avançat que la central de rastreig es traslladarà al polígon de Can Valero per a «alleugerir» la càrrega de treball dels centres de salut, on també es realitza aquesta funció, a més d'en la central.

En aquest sentit, a més de l'augment del nombre de rastrejadors també està previst, ha assenyalat, el reforç del 061.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.