Setmanari d'informació local - 138 anys

L'associació majoritària d'inspectors educatius assegura que han «participat activament» en la planificació del nou curs escolar

L'associació majoritària d'inspectors educatius assegura que han «participat activament» en la planificació del nou curs escolar. | dBalears/Arxiu

L'Associació d'Inspectors d'Educació de les Illes Balears (ADIDE-IB), que aglutina el 85% dels inspectors educatius, ha criticat aquest dissabte les declaracions de USIE, l'altra associació que aglutina els inspectors, que asseguraven que la posada en marxa del curs escolar s'ha planificat «extremadament tard».

Segons l'entitat, els Plans de Contingència, aprovats pels Claustres i Consells Escolars dels centres educatius, han estat supervisats per la pròpia Inspecció Educativa. Aquests Plans preveuen les mesures necessàries per als tres escenaris organitzatius prevists, que s'activaran en funció de les directrius i decisions de les autoritats tant sanitàries com educatives i d'acord amb l'evolució de la situació de pandèmia de la Covid-19.

A més, segons ha explicat ADIDE-IB, Inspecció Educativa ha «participat activament en tots els processos d'organització, coordinació i supervisió per fer front als efectes de la situació sanitària i social en el món educatiu». En aquest sentit, entre moltes altres actuacions, els inspectors i inspectores han coordinat els grups de treball d'elaboració de les orientacions que han servit perquè els centres docents hagin pogut planificar el curs vinent.

«Els inspectors i inspectores de les Illes Balears hem estat i estam pendents en tot moment de les exigències sanitàries i de les necessitats dels centres derivades d'aquesta situació i vetllarem pel compliment dels drets i deures de tots els membres de la comunitat educativa. Així mateix, com hem fet fins ara, farem les aportacions i durem a terme les tasques que l'Administració Educativa ens encomani. La prevenció i la lluita per fer front als efectes de la pandèmia són responsabilitat de tots», ha sentenciat l'associació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.