Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern diu que el «problema generalitzat» del turisme es notarà «més» en les xifres d'agost

La Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern ha analitzat aquest dilluns les dades de conjuntura hotelera de juliol publicats per l'Institut Nacional d'Estadística i ha avançat que el «problema generalitzat» del sector turístic es notarà «de forma més accentuada» en les xifres d'agost.

Els hotels de les Balears varen allotjar al juliol a un total de 354.129 viatgers, un 80% menys que els rebuts en el mateix mes de l'any anterior, i varen registrar un total d'1.660.681 pernoctacions, un 84,2% menys, segons les dades de l'INE.

Per al Govern, aquestes xifres «posen de manifest el context de descens global de turisme estranger en el qual actualment estan immersos totes les destinacions turístiques, tant nacionals com internacionals».

«Encara que el Pla Pilot de reinici de l'activitat turística impulsat en la segona quinzena de juny a Balears ha permès reactivar l'activitat, el sector turístic s'enfronta a un problema generalitzat que està afectant a tots els destins de sol i platja del Mediterrani i que es veurà de forma més accentuada en les xifres corresponents al mes d'agost», han remarcat.

Des de la Conselleria han afegit que les caigudes en el turisme estranger «estan afectant a tots els territoris» i les darreres dades oficials «permeten visualitzar que l'enfonsament continuarà, almenys a curt termini».

«Es tracta d'un problema global aliè a la gestió turística dels territoris, que ha provocat que aquesta temporada el turista internacional opti majoritàriament per romandre al seu país durant les seves vacances», conclou la Conselleria.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.