Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern alerta de la transmissió del virus i fa una crida a «canviar comportaments»

El portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Balears, Javier Arranz, ha alertat aquest dilluns de l'evidència de la transmissió comunitària de la Covid-19 a les Balears i ha fet una crida a «canviar i millorar comportaments» per a posar-li fre.

En una roda de premsa per a oferir les darreres dades d'incidència del coronavirus a les Illes, Arranz ha insistit a alertar davant el repunt d'hospitalitzacions i ingressos en UCI que, per desgràcia, es cobraran la vida d'algunes persones i ha assenyalat que «no hi ha excusa» per a frenar la transmissió tenint en compte que «la responsabilitat és de tots».

En tot cas, el doctor Arranz ha recalcat que la situació «no és ni molt menys crítica» encara que en funció de les actituds de la societat «vendran noves restriccions».

El portaveu ha assenyalat que, efectivament, les Baleres viuen el que s'ha vengut a dir una 'segona onada' i ha afegit que es tracta d'un «repunt important, mantengut, que durarà», amb especial incidència de les persones asimptomàtiques.

Davant la possibilitat d'establir noves mesures restrictives, Arranz, ha assegurat que es prendran en funció dels resultats de les mesures posades en marxa en les últimes setmanes donat el període d'incubació del virus que no permeten reduir els marges d'actuació.

En aquest sentit, Arranz ha insistit que «és possible fer-ho millor». El portaveu ha parlat principalment del comportament a les terrasses dels establiments on, ha recordat, cal mantenir la màscara «el màxim temps possible».

Sobre les reunions d'amics i familiars, ha recomanat *distribiurlas en el temps. «Si es poden fer dues trobades de menys gent, es podrà compartir més temps i el risc serà menor», ha afirmat.

Augment dels ingressos

El portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Balears, Javier Arranz, ha ressaltat les dades d'hospitalitzacions, més de 60, 11 d'elles en UCI, durant el cap de setmana.

En aquest sentit, segons ha assenyalat, als hospitals de les Balears hi ha 252 persones ingressades (33 a UCI, deu més que divendres passat), 25 de les quals ho estan per causes socials.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.