Setmanari d'informació local - 138 anys

CCOO alerta de la «falta de competència» per part d'Educació per evitar la propagació del virus

El sindicat CCOO ha alertat sobre la «falta de competència» per part de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca per a evitar la propagació de la COVID-19 en els centres educatius.

En una nota de premsa, la Federació d'Ensenyament del sindicat ha assenyalat aquest dimarts que «previsiblement el curs començarà en l'escenari B de semipresencialitat».

En aquest sentit, CCOO ha afirmat que l'Administració ha tengut temps «per a crear estratègies i posar a la disposició dels centres els recursos» per a l'inici de curs. «No sols no ho ha fet, sinó que s'ha dedicat a posar el cap sota l'ala esperant que fossin els equips directius i els claustres els que aportessin les solucions amb els recursos dels quals disposaven», han insistit.

Així, ha recalcat que ha faltat una «veritable anàlisi de les mesures a aplicar i les dotacions necessàries per a cada centre, sent com és responsabilitat». «Amb aquesta deixadesa no sols suposem que els falta competència per a exercir els seus deures, sinó que també pretenen que aquesta crisi suposi un cost mínim d'inversió», ha dit.

El sindicat ha concretat que falten espais i infraestructures per a poder «esponjar les ràtios de les aules, ja que les 25 aules modulars amb les quals ho pensa fer no basten».

CCOO ha subratllat també que l'ampliació del nombre de docents és «gairebé anecdòtica» si es compara amb «l'esforç» en contractació de personal que han fet altres comunitats, com per exemple, València.

A continuació, el sindicat ha considerat que les mesures preventives «no són suficients». «És necessari fer avaluacions de riscos centre per centre, analitzant les peculiaritats», ha afirmat.

Davant aquesta situació, CCOO ha assegurat que no descarten mobilitzacions. No obstant això, han avançat que des del sindicat estan disposats a aportar mesures «sempre que la Conselleria estigui disposada a fer la inversió econòmica adequada».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.