Setmanari d'informació local - 138 anys

El Duo Aquarel·la torna als escenaris de Mallorca amb 'Joies del segle XX: Poulenc, Ravel i Prokófiev'

42619

Arriba el darrer concert de l'estiu del 7è festival Nits Clàssiques de la Tramuntana: 'Joies del segle XX: Poulenc, Ravel i Prokófiev' a Pollença.

Amb aquest concert, el Duo Aquarel·la torna als escenaris de Mallorca per a presentar un programa inspirat durant el confinament. A les passades edicions del festival, aquest ensemble s'havia presentat com a trio i quartet amb piano, però enguany tornen a l'essència del grup format per mare i filla, Rumiko Harada al piano i Mayumi Sargent al violí.

Després de molts anys en marxa, el duo ha aprofitat el confinament per a preparar aquest programa del segle XX que consta de 'Sonata per a violí i piano' de Francis Poulenc, 'Tzigane' de Maurice Ravel i 'Sonata en fa menor per a violí i piano' de Serguei Prokófiev.

El concert es durà a terme al Claustre de Sant Domingo de Pollença aquest dijous, a les 20.30 h, amb aforament limitat i totes les mesures de seguretat.

'Joies del segle XX: Poulenc, Ravel i Prokófiev'

La primera meitat, sent francesa, començarà amb una obra impressionista, retratant una ciutat moguda i repleta de diferents caràcters extravagants. Escrita al 1942-43, està dedicada a la memòria de Federico García Lorca.

Continuaran amb 'Tzigane', escrit al 1924, que es tradueix de l'hongarès a gitano; una quasi improvisació d'aires romanís, extremadament temperamental i virtuós.

Acabaran a Rússia amb una peça poderosament fosca i bella. Començada en 1938 i acabada en 1946, Prokófiev va escriure aquesta obra durant la Segona Guerra Mundial.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.