Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern obre una convocatòria de subvencions per a producció i coproducció d'obres audiovisuals

El Govern obre una convocatòria de subvencions per a producció i coproducció d'obres audiovisuals amb una partida de 600.000 euros. | dBalears/Arxiu

La Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat del Govern de les Illes Balears publica una nova convocatòria de subvencions de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB) per al suport al sector audiovisual de les Illes, concretament destinada a la producció i coproducció d'obres audiovisuals per a l'any 2020 i amb una partida de 600.000 euros.

La convocatòria té per objectiu contribuir als projectes de produccions i coproduccions audiovisuals de caràcter professional, fer valdre la diversitat cinematogràfica de la comunitat autònoma, i fomentar el teixit industrial del sector audiovisual de les Balears, alhora que té una clara vocació de difusió estatal i internacional.

Les bases preveuen quatre modalitats: una primera modalitat per a llargmetratges de ficció d'autoria balear (música, realització, guió o direcció) per a la qual hi ha reservats 225.000 euros; una segona modalitat per a llargmetratges documentals i unitats documentals per a televisió per a la qual hi ha reservats 225.000 euros; la tercera modalitat per a llargmetratges d'animació per a la qual hi ha reservats 90.000 euros; i la quarta modalitat és per a curtmetratges de ficció, animació i documentals i per a la qual hi ha reservats 60.000 euros. Es destina a aquesta convocatòria una partida màxima total de 600.000 euros.

Poden accedir a les ajudes regulades per la present convocatòria les empreses constituïdes com a productores audiovisuals independents, incloent-hi persones físiques o jurídiques que estiguin inscrites en l'epígraf de l'IAE 961.1 en el moment de presentar la sol·licitud.

Aquestes empreses hauran d'estar establertes en un estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu, i tenir en el moment de la sol·licitud de l'ajuda un establiment permanent operatiu a la Comunitat Autònoma, o acreditar que el 50% dels contractes laborals o serveis contractats s'han fet en el darrer any a les Balears o que l'activitat subvencionada (o subvencionable) tengui lloc en el territori balear. La convocatòria es pot consultar al BOIB Núm. 153 del 5 de setembre de 2020 i ja es poden presentar les sol·licituds per optar a l'ajuda.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.