Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma autoritza la rehabilitació del Castell de Bellver per valor de 750.000 euros

42869

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres els plecs de licitació de les obres de rehabilitació del Castell de Bellver. El projecte inclou la consolidació estructural del segon recinte defensiu, la reposició del llenç del bastió de ponent i la pavimentació del fossat interior.

La intervenció es fa per mor del problema de drenatge que existeix al perímetre del Castell, esdevengut per la col·locació -fa uns quaranta anys- d'unes lloses de pedra al passeig de ronda. Segons estudis tècnics aquest fet va afavorir la filtració de l'aigua de pluja al subsòl, però no permeten la seva evaporació. Per tant l'aigua s'acumula creant bosses d'aire sota terra que podrien provocar l'esbucament de la murada. Aquest projecte de rehabilitació permetrà l'aixecament del paviment, la compactació de la terra, l'anivellament del sol i la pavimentació de manera que l'aigua pluvial no s'acumuli.

Les obres tendran un cost de 750.000 euros i començaran quan estiguin enllestits tots els tràmits necessaris. La previsió és que això sigui a finals de 2020, per tant les obres començarien ja dins el 2021. El termini d'execució és de 12 mesos, després de l'aprovació i publicació d'aquest dimecres. Les empreses interessades disposen des d'ara d'un mes per a presentar les seves ofertes.

Mentre es facin aquestes obres de millora el monument continuarà obert al públic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.