Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca presenta una iniciativa parlamentària en contra de la fusió de Bankia i CaixaBank

MÉS per Mallorca ha presentat aquest dimecres una iniciativa parlamentària per a demanar al Govern espanyol que s’oposi a la fusió entre Bankia i CaixaBank i miri pels treballadors de les dues entitats evitant «acomiadaments massius». A més, la Proposició no de Llei (PNL) demana assegurar que Bankia retorni els 20.000 milions del rescat financer i que es potenciïn la banca pública, les caixes i la banca ètica.

El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha destacat que la fusió és «un despropòsit que agreujarà la vulnerabilitat i precarietat de moltes famílies» i un desastre per a l’ocupació, especialment a les Balears, ja que els sindicats denuncien que l’operació «pot suposar la destrucció del 50% dels llocs de feina». «L’objectiu és la reducció de costos, la reducció de plantilles i el tancament d’oficines», ha assenyalat Ensenyat.

La secretària de la mesa i representant de MÉS a la comissió d’Hisenda i Pressupostos, Joana Aina Campomar, ha destacat que «amb aquesta fusió es perd l’oportunitat de crear una banca pública i es fa cada vegada més difícil recuperar els 20.000 milions d’euros que encara deu Bankia als contribuents». A més, ha assegurat que «la fusió no serveix per a impulsar la modernització del teixit productiu».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.