Setmanari d'informació local - 138 anys

Unidas Podemos Sóller denuncia el «talant franquista» de l'equip de govern de l'Ajuntament

Cati Pizà, regidora d'Unidas Podemos a l'Ajuntament de Sóller, ha denunciat aquesta setmana el «talant franquista i en contra de la Llei» de l'equip de Govern de l'Ajuntament, format per PP, C's i El Pi, per negar-se a retirar el nom d'un franquista condecorat, tripulant del Crucero Baleares, d'un parc esportiu de titularitat privada. Amb aquests vots en contra, la moció no va poder sortir endavant.

«És trist que encara a dia d'avui haguem de lluitar perquè la memòria dels represaliats i represaliades pel franquisme no es trepitgi d'aquesta manera. La Llei de Memòria i Reconeixement Democràtics de les Illes Balears és ben clara, i la votació de l'equip de Govern posiciona a l'Ajuntament en contra de la Llei. És una acció antidemocràtica i una falta de respecte a totes les famílies que encara busquen els seus estimats a les fosses», explica Pizà.

La formació recorda que encara que l'espai és, de moment, de titularitat privada, la Llei no distingeix entre espais públics o privats quan es tracta d'un símbol que es troba al cens de simbologia franquista del Govern. «L'infante Lois era tripulant del Crucero Baleares, i va participar als bombardejos i al saqueig de ciutats i als assassinats de dones i infants. Aquesta persona no pot tenir un espai dedicat a Sóller, és una vergonya per al municipi», diu Pizà.

Unidas Podemos alerta de la «deriva antidemocràtica» de l'equip de Govern i avisa que «fins i tot El Pi ens va demanar públicament a la sessió plenària que treguéssim del text la condemna al règim dictatorial de Franco. És increïble que encara tinguem representants polítics que amparen i defensen un dels capítols més obscurs de la nostra història recent», lamenta Pizà.

«Des d'Unidas Podemos no aturarem fins a aconseguir la reparació i el reconeixement per als milers de famílies que encara esperen la dignitat que se'ls hi va arrencar fa tant de temps. Sóller serà una terra lliure de feixistes i simbologia franquista perquè és l'única manera que té el nostre municipi i el nostre país d'avançar cap a una societat més democràtica, sense oblidar els errors i les atrocitats que es van cometre al passat», sentencia la regidora.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.