Setmanari d'informació local - 138 anys

EUIB reclama la «nacionalització completa» de Bankia

42887

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) ha reclamat aquest dijous la «nacionalització completa» de Bankia. «Dita proposta la du realitzant l'organització des del mal anomenat rescat bancari. L'Estat espanyol i concretament les Illes Balears requereixen una banca totalment pública al servei de la gent», han remarcat.

Dita proposta, per a EUIB suposaria que l'entitat pública «afavoriria els crèdits tous a les petites i mitjanes empreses, a les famílies i a administracions públiques, que cada cop són més depenent del lliure mercat bancari, que prioritza el benefici sobre les necessitats de la gent treballadora».

A més, EUIB considera un gran moment per a realitzar la operació abans de la fusió amb Caixabank, que suposarà l'enèsima fusió bancaria dels darrers 10 anys, «perjudicant sens dubte els centenars de llocs de feina que es perdrien al sector bancari a les Illes Balears». Ja que després d'una fusió bancària també venen els ERO per a reduir les plantilles. Per tant, «la nacionalització també resoldria el latent perill de la pèrdua de llocs de feina», han explicat.

En paraules del coordinador general d'EUIB, Juanjo Martínez, «la necessitat de tenir una banca pública és essencial per a poder incidir dins l'economia i poder potenciar un teixit productiu diferent on les activitats productives, les petites i mitjanes empreses així com les famílies puguin disposar de crèdits amb interessos molt menors i puguem desenvolupar una economia diferent on el turisme no ocupi el 90% de les nostres activitats»

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.