Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern destaca la «tranquil·litat» de l'inici de curs amb 5 docents contagiats

10/09/2020 El conseller de Educación, Martí March; la presidenta del Govern, Francina Armengol, y el director general de Planificación, Ordenación y Centros, Antoni Morante. SOCIEDAD ESPAÃ'A EUROPA ISLAS BALEARES AUTONOMÍAS

El Govern ha destacat aquest dijous la «tranquil·litat i la normalitat» amb les quals s'ha desenvolupat el primer dia del curs escolar 2020-2021 a les Illes, en el qual s'han registrat «incidències inferiors» a altres anys.

Així ho ha expressat el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, qui ha afegit que en aquests moments hi ha «quatre o cinc» docents contagiats en tot l'arxipèlag balear.

Davant els mitjans de comunicació, Morante ha explicat com s'ha desenvolupat l'inici del curs a les Illes, acompanyat de la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller d'Educació, Martí March.

El director general de Planificació, Ordenació i Centres ha assegurat que aquest dijous hi ha hagut «normalitat dins d'una normalitat provocada de la pandèmia» i que les incidències que s'han registrat (la majoria a Mallorca) han estat pel transport escolar o professors que no han arribat a temps al centre.

Així mateix, el CEIP Santa Gertrudis (Eivissa) ha detectat un docent positiu en COVID-19 i 13 aïllats dels 32 de la seva plantilla, per la qual cosa s'ha retardat l'inici del curs en el centre al no disposar de suficients professors.

«Sabem que tendrem contagis però tots els protocols estan preparats per a tenir una situació controlada», ha destacat Morante.

Per part seva, el conseller March ha reconegut haver-se emocionat davant les imatges de la reobertura dels col·legis, ja que «han estat mesos durs i difícils». «Hem obert les escoles de manera segura», ha indicat.

El conseller ha agraït el treball realitzat pels equips directius dels centres, els claustres de professors, les famílies i als alumnes, dels qui ha afegit que «continuaran aprenent» malgrat la pandèmia.

El conseller també ha assegurat ser conscient que «hi haurà problemes» durant el curs escolar, encara que ha considerat que «obrir les escoles era una necessitat». «Crec que farem un curs que serà de transició, no per a recuperar la vella normalitat però sí una normalitat més espontània i menys rígida», ha remarcat.

Finalment, ha insistit en la necessitat de convèncer a les famílies de l'obligació de portar als nens a les escoles i en què és «molt aviat» per a parlar de si hi ha hagut absentisme escolar.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.