Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 135 anys

Agricultura convoca un concurs de fotografia per a reivindicar el paper de la dona rural

CAIB

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha convocat un concurs de fotografia per a reivindicar el paper de la dona rural, amb motiu del dia internacional entorn d'aquesta figura que se celebra el 15 d'octubre.

Segons ha explicat la Conselleria, les fotografies han de reflectir el paper decisiu de les dones en el desenvolupament del sector primari i agroalimentari des del punt de vista social; i alhora, han de representar la visió del treball de les dones, «amb ulls de dones».

La primera edició d'aquest concurs porta per nom 'De la mar a la terra. Mirades entre dones' i estableix quatre categories: agricultura, ramaderia, pesca i indústries agroalimentàries.

«És una manera més de fer visible el paper de la dona rural, que sempre ha estat vinculada i present en el sector primari, però mai prou valorada. Alhora, tindrem una visió actual de com ens veiem les dones en l'entorn rural», ha declarat la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha.

Així, les participants han de ser dones, majors d'edat, i residents en nuclis de població rurals de les Illes Balears. Es valorarà que les fotografies posin de manifest la participació de dona en la venda directa, així com els aspectes positius, «que identifiquen a la dona amb la capacitat i l'orgull professional».

El concurs preveu atorgar un màxim de vuit premis -primer i segon, per a cada categoria-, en menjars per a dues persones en un restaurant de prestigi especialitzat en gastronomia i producte local. Totes les guanyadores, a més, rebran una cistella de producte agroalimentari local i una obra d'artesania.

El jurat d'aquest concurs estarà presidit per la consellera Mae de la Concha, la directora general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, la gerent de Llavor, una persona qualificada en fotografia i una persona tècnica de la Conselleria.

El termini de presentació de les obres finalitzarà el pròxim 9 d'octubre, a les 14.00 hores. Les fotografies han d'enviar-se per correu a s.alimentaria@dgagric.caib.es. Les guanyadores s'anunciaran el 15 d'octubre.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris