Setmanari d'informació local - 138 anys

Salut detecta altres 24 usuaris amb coronavirus a la residència Sèniors Sant Joan

Salut detecta altres 24 usuaris amb coronavirus a la residència Sèniors Sant Joan. | E.P./Arxiu

El Servei de Salut de les Illes Balears, en coordinació amb la Direcció General de Salut Pública, la Direcció General de Dependència i l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, ha realitzat un segon cribatge que ha diagnosticat 24 usuaris positius en coronavirus a la residència Sèniors Sant Joan (Mallorca) en coronavirus. D'ells, 1 ha estat ingressat en un centre hospitalari.

En total, en aquests moments, a la residència s'han detectat 81 usuaris positius, dels quals 26 estan hospitalitzats, i 25 professionals positius. La detecció dels casos positius es va produir després que el Servei de Salut fes un segon cribratge el passat 9 de setembre, dins el pla de la Conselleria de Salut i Consum i l'Institut Mallorquí d'Afers Socials de posar en marxa nous cribratges massius a més de 6.000 usuaris i professionals de residències per tal de prevenir la propagació de la COVID-19.

Els usuaris de les residències són un col·lectiu prioritari per al Govern de les Illes Balears i per als consells atesa la seva vulnerabilitat. Per això, segons han explicat aquest diumenge, s'ha fet un esforç important per prendre mesures de manera coordinada entre les institucions per tal de detectar i aïllar casos nous al més aviat possible i de manera preventiva; per oferir l'atenció adequada a cada usuari d'acord amb les necessitats específiques derivades del seu estat de salut, i per establir protocols d'actuació clars per ajudar tots els centres a afrontar aquesta situació tan complicada.

Aquest és el segon cribatge que es fa a la residència Sèniors Sant Joan al darrer mes. El passat dijous 29 d'agost es va detectar un treballador positiu en aquesta residència i l'endemà també es va localitzar el cas d'un resident positiu. Arran d'això, el Servei de Salut va iniciar un cribratge amb proves PCR entre tots els professionals i usuaris de la residència (70 treballadors i 112 residents). El resultat del cribratge va ser de 57 usuaris i 21 professionals positius en total (incloent-hi els casos inicials).

La residència ha activat el protocol d'actuació davant la COVID-19 i ha dividit les instal·lacions en dues àrees. Les habitacions de la planta baixa estan destinades als usuaris positius asimptomàtics o lleus, mentre que la primera planta està destinada als pacients negatius. A més, una Unitat Volant d'Atenció al Coronavirus (UVAC) de la Central de Coordinació Covid s'ha desplaçat fins al centre per fer un seguiment els usuaris. Aquest diumenge especialistes d'infermeria es desplaçaran a la residència per fer una valoració global de la situació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.