Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca reclamarà a Armengol que garanteixi PCR per als visitants

Més per Menorca reiterarà aquest dimarts a la presidenta del Govern Francina Armengol la «necessitat» que els turistes que visiten les Balears disposin d’una prova PCR negativa, tant a l’entrada com a la sortida, amb un objectiu doble: «protegir les Illes de contagis provinents de l’exterior; i donar garanties de seguretat sanitària a tots aquells que ens visiten».

El diputat Josep Castells interpel·larà la presidenta en aquest sentit, durant la compareixença que aquesta farà al Parlament, perquè reclami al Govern espanyol una mesura equivalent a la que aquesta setmana ha pactat la ministra Reyes Maroto amb els representants polítics de Canàries (a qui ha promès tests als visitants per garantir una mobilitat segura).

Més per Menorca ja va fer aquesta proposta el mes de maig, quan assegurava que les Illes són territoris que han de tenir un règim especial, ja que reben un gran volum de visitants que el sistema sanitari no pot assumir; i, a la vegada, tenen l’avantatge i facilitat per controlar ports i aeroports. Per això, la política de prevenció més eficaç, ha explicat Castells, és el «filtre d’entrada».

El partit menorquinista defensa que aquest règim especial hauria de ser a nivell europeu i aplicable a totes les illes del continent.

Sobre la proposta, Castells ha concretat que consisteix en què el turista només pugui entrar amb una prova PCR negativa feta en el país d’origen. «Aquesta petita molèstia queda compensada amb escreix per la certesa d’anar a un territori segur on la resta de visitants han passat la PCR, i l’estalvi de l’eventual sorpresa d’haver de fer quarentena a l’arribada al seu destí vacacional», ha afegit el diputat.

Pel que fa al PCR de sortida, la proposta és que el Govern i els hotelers la financiïn al 50%, que sigui de franc per al viatger i que s’afegeixi al seu paquet vacacional. «Tanmateix aquesta prova de sortida ja la demanen molts països i al turista li estalviaria la quarentena de 14 dies un cop arriba al seu lloc d’origen», ha afirmat Castells.

«Aquesta manera de fer contribuiria a generar un clima de confiança amb els altres països i que no quedàssim marcats com un destí turístic de risc», ha assegurat el menorquinista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.