Setmanari d'informació local - 138 anys

Zona Zero celebra que Cort hagi descartat l'ampliació de l'aparcament de la plaça Major

43071

Les entitats que formen la Plataforma Zona Zero, Associació de Veïnes de Canamunt, sa Gerreria i Calatrava, Palma XXI, Federació d'Associacions de Veïns, Orgull Llonguet, REES, entre altres, han expressat aquest dimecres la seva satisfacció per la decisió de l'Ajuntament de Palma de descartar l'ampliació de l'aparcament en les galeries de la plaça Major.

La plataforma ha reivindicat que el concurs d'idees proposat per Cort es regeixi per uns criteris que portin cap a un nou model de ciutat d'ús social i cultural, producte local i sostenibilitat, innovació i participació.

En aquest sentit, les entitats han expressat la seva voluntat de participar molt activament del procés, oferint el seu suport per a la redacció de les bases del concurs, o proposant jurats nacionals i internacionals.

Davant models enfocats en la recuperació econòmica i social a través del creixement turístic, les entitats han proposat models de ciutat basats en la transició ecològica i la participació activa de la ciutadania per a recuperar la ciutat per als veïns, per al petit comerç i no exclusivament per als turistes.

A més, han remarcat la necessitat que el concurs contempli tant projectes encaminats a definir usos de les galeries, com altres propostes de rehabilitació de tipus arquitectònic.

La Plataforma Zona Zero ha recordat que va ser qui va iniciar el procés d'oposició de la societat civil al projecte de construcció de nous aparcaments.

En aquesta línia, al gener d'enguany es va presentar el 'Manifest pel rescat de la plaça Major', al qual es van adherir més de 50 entitats, entre associacions de veïns i veïnes, organitzacions i col·lectius socials, associacions de comerciants i entitats ciutadanes i ecologistes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.