Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] El Govern comença una campanya per combatre les 'fake news' sobre la Covid-19

El Govern vol combatre la propagació de 'fake news' sobre el coronavirus. | CAIB

El Govern de les Illes Balears ha iniciat la publicació d'una sèrie de vídeos protagonitzats per científics i professionals de referència de la Sanitat de les Illes desmentint les principals notícies falses, també conegudes com a 'fake news', sobre la Covid-19 a les xarxes.

L'objectiu de l'executiu és, segons han explicat aquest dissabte, «evitar la desinformació que generen alguns continguts a les xarxes i frenar la divulgació de notícies falses per part de grups 'negacionistes', que posen en dubte la feina dels professionals sanitaris i suposen un risc per a la salut de tots».

'Fake 1. El coronavirus no existeix' és el primer capítol d'aquesta sèrie de vídeos elaborats per la Direcció General de Comunicació per tal de rebatre les desinformacions difoses les darreres setmanes pel moviment negacionista. En aquest cas ho fan professionals sanitaris que fan feina a l'UCI de l'Hospital de Son Espases explicant la situació que es viu a la Unitat de Cures Intensives.

'La grip mata més que la Covid-19', 'Les mascaretes causen intoxicació per Co2' o 'La Covid-19 només afecta a gent major o amb malalties prèvies' són algunes de les altres afirmacions que les autoritats sanitàries de les Illes desmenteixen en aquests vídeos que el Govern de les Illes Balears difon a través de les seves xarxes socials.

Tal com ha recordat el Govern, gins que no hi hagi un tractament per a la Covid-19, «és essencial continuar prenent mesures de seguretat per aturar la propagació del virus. Les principals recomanacions de les autoritats mèdiques són reduir les reunions familiars i socials, optar per espais ventilats i seguir la regla de les tres emes: metres de distància, mans netes i mascareta».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.