Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] El PP reclama que s'impulsi la Llei de Mecenatge per tal de reactivar el sector cultural

Els dirigents del PP han participat aquest dissabte de les iniciatives de la Nit de l'Art. | PP

Gabriel Company, president del PP balear, ha sol·licitat aquest dissabte, prèviament a l'inici de la seva visita a espais expositius amb motiu de la Nit de l'Art, que s'impulsi la Llei de Mecenatge per tal de reactivar el sector cultural de les Illes.

Segons ha declarat Company als mitjans, «es necessita recuperar de manera gradual el pols de la societat i això requereix de la cultura. Per això, aquesta edició de la Nit de l'Art, amb un format diferent, amb les seves restriccions i les seves mesures de seguretat, hauria de convertir-se en l'inici d'aquesta 'nova normalitat' cultural de Palma, però també de la resta de les Illes».

Per aquest motiu, enfront del Govern Armengol que «no ha dedicat el temps necessari, l'impuls ni els esforços pertinents al sector de la cultura» el 'popular' ha recordat que «des del PP s'han proposat iniciatives a manera de Proposicions no de llei, inclòs un pla de xoc per la cultura», referint-se a mesures concretes com «impulsar d'una vegada per sempre la llei del mecenatge elaborada pel Govern del PP el 2015».

Sobre aquest tema, Company ha assenyalat que amb aquesta llei «s'incrementarien els percentatges de deducció a les donacions i es fomentaria el micro finançament, ampliant les deduccions a les quotes d'IRPF. El Parlament va aprovar al novembre per unanimitat instar el Govern a desenvolupar aquesta Llei i ara és més necessari que mai».

Altres de les iniciatives proposades pels 'populars' per a la cultura, han estat que s'impulsi una llei reguladora de les indústries culturals, consensuada amb el sector editorial, audiovisual, dels galeristes d'art, arts escèniques i sector musical, entre altres; així com habilitar línies d'ajudes i de finançament per a la supervivència d'institucions culturals que hagin entrat en crisis amb motiu de la pandèmia.

Company també ha apostat per aplicar una exempció de les taxes que abona el sector audiovisual mentre no recuperin la seva activitat prèvia a la pandèmia i promoure una reprogramació dels espais culturals públics, prioritzant l'exhibició, representació o projecció de creadors, artistes i actors de les Balears.

«En aquest temps extraordinari és imprescindible evitar encara més el deteriorament del fràgil teixit productiu cultural. Es troba a faltar, per part del Govern, un veritable impuls amb iniciatives i mobilitzant els recursos necessaris en l'àmbit de la indústria cultural», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.