Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern inverteix més de 3 milions d'euros en projectes de cooperació internacional

El Govern inverteix més de 3 milions d'euros en 33 projectes de cooperació internacional. | CAIB

La conselleria d'Afers Socials i Esports, a través de la Direcció General de Cooperació, ha aprovat 33 dels 38 projectes presentats a la convocatòria de Cooperació de l'any en curs, el que suposa el 87% dels projectes presentats. En total, es destinaran 3.065.000 euros, 50.000 euros més que el 2019, que permetran que 142.000 persones vegin millorar les seves condicions de vida. El 60,7% dels destinataris directes són dones. Aquesta convocatòria suposa la meitat del pressupost general de la direcció general de Cooperació per a tot el 2020.

Per eixos de feina, el 52% dels projectes aprovats tenen com a objecte els drets de les persones els serveis socials bàsics com salut, educació, aigua i sanejament; el 24% corresponen al desenvolupament local i la dinamització de les economies comunitàries; el 21% fa referència a l'equitat de gènere i, per primera vegada, la lluita contra el canvi climàtic ocupa el 3% dels projectes aprovats.

Les zones geogràfiques on es desenvoluparan els projectes són:

- Amèrica Central i Carib: 10
- Regió mediterrània: 8
- Àfrica subsahariana: 7
- Regió andina: 6
- Àsia: 2

A la convocatòria de Cooperació es varen presentar tres projectes en clau Covid: Solidaridad Médica España amb un projecte d'assistència i control Covid 19 a les comunitats indígenes de la selva amazònica boliviana; Medicus Mundi, per l'enfortiment de les capacitats del sistema municipal de salut i de la ciutadania de Riberalta, Bolívia, per garantir el control i la innocuïtat dels aliments davant emergències sanitàries; i l'ACPP, l'Asamblea De Cooperación Por La Paz, per la promoció, a la comuna de Nyassa al Senegal, del dret a una alimentació sana i suficient amb equitat i sostenibilitat.

La conselleria d'Afers Socials i Esports, des de la direcció general Cooperació, ha assegurat que «continua donant suport a les crisis cròniques que pateixen les regions amb més necessitats».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.