Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 135 anys

El Govern intervé la residència Bell Entorn de Sóller per garantir la contenció dels contagis de coronavirus

Ala residència Bell Entorn, que té 152 usuaris, s'hi han detectat 83 positius.

E.P./Arxiu

La Conselleria de Salut i Consum va ordenar dissabte, d'acord amb l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), la intervenció de la residència privada de gent gran Bell Entorn, ubicada a Sóller, per tal de contenir els contagis de la Covid-19 i assegurar l'atenció adequada als usuaris.

Ja des de mitjans d'aquesta setmana un equip d'infermeres del Servei de Salut s'ha desplaçat al centre per tal d'organitzar l'activitat i el 061 s'ha encarregat de fer una valoració in situ dels residents i dur a terme els trasllats necessaris a diferents hospitals.

Segons ha explicat Salut aquest diumenge, després que els cribratges realitzats de manera conjunta per part de les dues administracions hagin demostrat que un elevat nombre de residents i treballadors s'han contagiat i atès que això ha posat de manifest que les accions dutes a terme per aquest centre per tal de controlar la propagació de la malaltia han resultat insuficients, l'IMAS i el Govern han decidit assumir el control de la gestió sanitària assistencial del centre per garantir la protecció dels majors.

Concretament, a la residència Bell Entorn, que té 152 usuaris, s'hi han detectat 83 positius. Ara mateix al centre hi ha 102 usuaris, ja que 50 estan hospitalitzats. A la residència només queden els usuaris asimptomàtics. Així mateix hi ha 33 professionals contagiats.

Avaluada la situació, i d'acord amb l'IMAS, la Conselleria de Salut ha considerat «necessari i proporcionat prendre, de manera immediata, diverses mesures de tipus sanitari i assistencial que ultrapassen les capacitats dels responsables del centre».

Per aquest motiu s'ha decidit intervenir la gestió sanitària assistencial en relació amb tots els processos relacionats amb la Covid-19 i per a tal finalitat es designa una coordinadora sanitària. Les seves funcions són les de control, coordinació i direcció de l'activitat assistencial sanitària del centre, dirigint l'equip de personal de la residència i si n'és el cas, l'assignat pel Servei de Salut.

A partir d'ara, el personal, l'equip directiu i la titularitat d'aquest centre, així com els mateixos residents, es regiran per les instruccions, ordres i disposicions que emeti la coordinadora. Aquesta situació es mantindrà durant el termini de 20 dies.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris