Setmanari d'informació local - 138 anys

Professionals de la comunicació debaten sobre el periodisme digital a Palma

La innovació en periodisme digital i les noves eines de creació de continguts per a les redaccions de mitjans de proximitat han estat els eixos centrals de la Jornada de Formació i Innovació que ha tengut lloc aquest dilluns a Palma.

Es tracta d'una iniciativa impulsada des de la Direcció General de Política Lingüística del Govern i l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació de les Illes Balears (AMIC) que duia per títol «Aprenentatges, noves eines tecnològiques i noves oportunitats per modernitzar els mitjans de proximitat impresos i digitals en català», ha tengut lloc a Palma l’horabaixa d’aquest dilluns.

Segons han informat des del Govern, un dels principals objectius d’aquesta trobada ha estat «oferir formació al personal de les redaccions dels mitjans de proximitat en català referent a les noves habilitats digitals necessàries per mantenir el vincle amb el lector». Alhora, també s’ha aprofundit en les noves formes de narrar i visualitzar les històries per fer-les més atractives (mapes, imatges, recorreguts virtuals, gràfics, etc.).

Finalment, s’han facilitat les pautes per aprendre de les noves tendències informatives i per aprofundir en les temàtiques de manera compartida amb altres periodistes i amb els lectors.

Les ponències han anat a càrrec de Carmina Crusafon, professora i investigadora de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Andreu Casero, catedràtic de periodisme de la Universitat Jaume I. També hi ha tengut lloc una taula rodona amb Lluís Miret, de la Fundació.cat; Joan Camp, de Tirabol; Bep Al·lès, del setmanari El Iris, i Josep Ritort, secretari general de l’AMIC.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.