Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Audiència de Palma rebutja concedir el tercer grau a Urdangarin

La Secció Primera de l'Audiència Provincial de les Balears ha deixat sense efecte aquest dimecres la progressió al tercer grau penitenciari d'Iñaki Urdangarin. Així es recull en dues resolucions que l'Audiència de Palma ha dictat aquest dimecres.

En una primera resolució, la Secció Primera estima el recurs d'apel·lació interposat per la Fiscalia contra l'acte de 3 de setembre dictat pel Jutjat de Vigilància Penitenciària número 1 de Valladolid sobre la classificació de grau d'Iñaki Urdangarin.

La Sala revoca la decisió del Jutjat i, per tant, deixa sense efecte la progressió al tercer grau penitenciari, i es manté així el segon grau.

D'acord l'Audiència de Palma, «no es desprèn de la conducta global de l'intern una evolució prou favorable, de moment, que permeti inferir una capacitat per a portar en endavant un règim de vida en semillibertat».

D'altra banda, en la segona resolució dictada aquest dimecres, la Sala estima el recurs d'apel·lació interposat pel Ministeri Fiscal contra l'acte del passat 13 d'agost del Jutjat de Vigilància Penitenciària número 1 de Valladolid.

En l'acte, relatiu a les sortides els caps de setmana d'Urdangarin, la Sala estima que la concessió de l'article 100.2 del Reglament Penitenciari és «prematura».

L'advocat d'Iñaki Urdangarin en el cas Nóos, Mario Pascual Vives, va defensar aquest dimarts que l'Audiència de Palma rebutgés el recurs de la Fiscalia i concedís el tercer grau penitenciari al seu client, com ja tenen l'expresident balear Jaume Matas i el seu exsoci Diego Torres.

En una entrevista d'Europa Press, Pascual va lamentar que «altres persones en igualtat de circumstàncies i de tracte ho tenen des de fa mesos. És difícil d'entendre i fins i tot d'acceptar» aquesta diferència, va dir en al·lusió als també condemnats pel cas Torres i Matas.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.