Setmanari d'informació local - 138 anys

L'EMT es compromet a retornar les vacances als treballadors i recuperarà les línies vigents al març

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Palma s'ha compromès a retornar als empleats les vacances de 2018 i 2019 que es van consumir durant l'estat d'alarma i recuperarà les línies que estaven vigents al març.

Aquests són dos dels punts del preacord que s'ha aconseguit durant aquesta matinada després de 12 hores de reunió entre els representants dels treballadors i l'EMT per a posar fi a la vaga indefinida.

Es tracta d'un principi d'acord que es presentarà aquest dimecres als treballadors en dues assemblees a les 10.00 i a les 18.00 hores i que podria posar fi a la vaga.

Entre els quatre punts aconseguits en el preacord, es contempla la devolució de les vacances que es van consumir durant l'estat d'alarma.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, ha assenyalat que són els dies que corresponen al període entre el 8 d'abril fins al 21 de juny. La devolució d'aquestes vacances suposarà un cost d'uns 700.000 euros per a Cort.

Un altre dels punts del preacord ha estat la reivindicació d'incorporar els 140 nous conductors de l'EMT. D'acord amb Dalmau, aquesta incorporació venç al setembre de 2022 i «contractar 140 persones avui suposava un impacte de 8,5 milions d'euros».

El regidor ha explicat que, a pesar que les incorporacions s'estan fent, l'EMT ha assumit el compromís de sol·licitar un informe als serveis jurídics de l'Ajuntament per a allargar aquesta data límit d'incorporació dels conductors.

En cas que no fos possible i quedessin conductors sense contractar al setembre de 2022, es permetrà tenir 0,75 punts de mèrits en un nou procés d'oposició als quals no s'hagin incorporat. Una modificació que, segons Dalmau, no tendria cap cost econòmic.

D'altra banda, respecte a la retirada de la modificació de les condicions de treball del personal del taller de mecànics, s'ha acordat anar a un arbitratge en el Tribunal de Mediació i Arbitratge de les Illes Balears (Tamib) per a resoldre si s'està aplicant de manera correcta el conveni col·lectiu.

«El taller és el cor de l'EMT, sinó funciona 24 hores 365 dies a l'any no podem garantir un servei públic com toca», ha assenyalat.

Finalment, el punt relatiu a recuperació de les línies de l'EMT, Dalmau ha expressat la voluntat que una vegada hagi passat la pandèmia del coronavirus es torni «al punt inicial d'abans de l'estat d'alarma».

En aquest sentit, el regidor ha explicat que s'ha recuperat la Línia 1 i la Línia 2 i es preveu recuperar dilluns que ve la 19 i anar incorporant unes altres al llarg del mes d'octubre.

L'Ajuntament demana disculpes a la ciutadania

Durant la roda de premsa, el regidor Dalmau ha lamentat els efectes que ha suposat la vaga sobre la ciutadania, ha demanat disculpes i ha reiterat el compromís del consistori amb la mobilitat sostenible.

El regidor Dalmau ha insistit que complir amb el 100% de les reivindicacions dels representants sindicals era «inassumible» per a Cort en aquests moments.

Així mateix, ha agraït el treball realitzat per l'equip negociador i pel batle de Palma, José Hila, de qui ha destacat que «va ajudar a entendre postures». «Fa dos mesos intentant fer-los entendre que la situació no era la millor per a plantejar aquest tipus de reivindicacions», ha indicat.

Els treballadors tenen que ratifiquen en assemblea l'acord al llarg d'aquest dimecres. Si ho rebutgen, la vaga indefinida seguirà el dia 24.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.