Setmanari d'informació local - 138 anys

UOB fa una crida a participar en la vaga de dia 29 «amb més motius que mai»

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, ha fet una crida a participar en la convocatòria de la vaga de docents del proper dimarts, 29 de setembre, «arran dels darrers esdeveniments que se sumen a la llarga llista de greuges de què som objecte els docents» per part de la Conselleria d'Educació.

El sindicat ha recordat que ha reclamat des del primer moment més espais, docents i recursos. «L'únic que ha aportat la Conselleria d'Educació, en canvi, ha estat una gestió erràtica, unes mascares ineficaces i insuficients, un reforç de plantilla tan raquític que en el cas de Menorca es només de 21 mestres, la desatenció dels alumnes amb necessitats, la manca de transparència amb les ràtios i els casos positius, un començament precipitat del curs desoint el criteri dels metges, la manca d'un cribratge massiu, i unes instruccions rígides que tracten els docents com a carn de canó».

«Per si fos poc el desgavell, els darrers dies el conseller March s'ha atrevit a dir-nos que ens abstinguem de tenir vida social, i ha traspassat als tutors la responsabilitat de decidir si un alumne ha estat contacte estret o no d'un positiu, com si fos possible vigilar-los a tots, tot el temps, durant la jornada escolar», han criticat.

Per tot plegat, «és imprescindible que el proper dimarts, 29 de setembre, tots els docents facem vaga per traslladar al conseller March un missatge inequívoc: fins aquí hem arribat! Si la vaga de docents ha tingut èxit al País Basc, que és la comunitat autònoma amb més inversió educativa per alumne, amb més motiu s'ha de fer a les Balears, que és a la cua».

Així mateix, han recordat que les famílies són «tan víctimes» com els docents d'aquesta situació, i per això el proper dimarts les cridam a fer l'esforç de buidar al màxim les escoles i instituts. Finalment, han recordat que aquest dijous a les 19.30 hores, hi ha una nova concentració a Menorca convocada per Unió Obrera Balear, davant la delegació d'Educació, per reclamar més espais, docents i recursos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.