Setmanari d'informació local - 138 anys

Salut relaxarà a partir de divendres algunes de les restriccions a Son Gotleu

La Conselleria de Salut relaxarà aquest divendres les restriccions de mobilitat de Son Gotleu dues setmanes després que entressin en vigor.

Així ho ha avançat aquest dijous el portaveu del Comitè de Gestió de Malalties Infeccioses, Javier Arranz, en una roda de premsa per a actualitzar les dades d'incidència de la pandèmia a les Balears.

Segons ha explicat, aquest divendres la Conselleria de Salut, mancant concretar algunes dades com a tipus de població o edats, comunicarà els canvis que podrien suposar algunes relaxacions especialment quant a les restriccions de mobilitat.

En tot cas, Arranz ha explicat que no és convenient eliminar les limitacions «de cop» encara que ha apuntat que bona part de les restriccions «per a fer vida normal» sí que poden llevar-se o modificar-se.

El portaveu s'ha mostrat «optimista» davant el descens general de la incidència com a resultat de les restriccions encara que ha assegurat que no es descarten accions més concretes en algunes zones, per exemple uns pocs edificis si fos necessari, encara que es tractaria de mesures de caràcter més social o comunitari.

Contagis en centres docents

D'altra banda, el portaveu del Comitè de Seguiment de Malalties Infeccioses ha destacat que de moment cap brot ha obligat al tancament complet d'una escola o de diverses línies o hagi afectat moltes persones.

A més, segons ha detallat, els casos de molts dels alumnes que estan guardant quarantenes procedeixen de contactes familiars o de professors no perquè hi hagi hagut transmissió interna entre escolars.

D'altra banda, Arranz ha assenyalat que la Conselleria de Salut i el Servei de Salut estan pendents del canvi de quarantenes per a unificar criteris amb el Govern i la resta de territoris, així com la possibilitat de sumar proves, potser en unes setmanes, que permetrien reduir els aïllaments a deu dies fins i tot menys, com està ocorrent a França.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.