Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament insta al Govern espanyol a accelerar la derogació de la Llei Mordassa

La Comissió d'Assumptes Socials, Drets Humans i Esports del Parlament ha aprovat aquest dijous instar el Govern espanyol i a les Corts a donar la màxima celeritat a la derogació de la Llei orgànica 4/2015, de protecció de la seguretat ciutadana, coneguda com la 'Llei Mordassa'.

Aquest és un dels punts d'una Proposició No de Llei que ha estat aprovada parcialment durant la Comissió i que ha estat presentada pel Grup Parlamentari Mixt-MÉS per Menorca.

L'altre punt de la iniciativa, que no ha estat aprovat, proposava que el Parlament fes arribar un comunicat expressant el seu rebuig al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg, per la vulneració de drets fonamentals que suposa aquesta norma.

D'altra banda, durant la Comissió s'ha aprovat una PNL presentada pels grups parlamentaris Mixt-MÉS per Menorca i MÉS per Mallorca relativa a acabar amb el racisme en l'esport basi.

Amb aquesta iniciativa, el Parlament insta la Conselleria d'Assumptes Socials i Esports al fet que el procés d'elaboració del futur avantprojecte de Llei de l'esport i l'activitat física de les Balears sigui el més participatiu possible.

Així mateix, exigeix al Govern que inclogui en l'elaboració d'aquest avantprojecte de Llei la prohibició i sanció dels insults i manifestacions racistes, masclistes i de LGTBIfobia en els recintes i espectacles esportius, especialment a l'esport base.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.