Setmanari d'informació local - 138 anys

Emotiva ofrena floral a la Matilde Landa en l'aniversari de la seva mort

Imatge de l'emotiva ofrena floral a la Matilde Landa en l'aniversari de la seva mort. | EUIB

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB), el Partit Comunista de les Illes Balears (PCIB) i el Col·lectiu Aurora Picornell, han realitzat aquest dissabte una ofrena floral a la tomba de Matilde Landa en el 78è aniversari de la seva mort.

Les tres organitzacions oferiran durant l'horabaixa una taula rodona per videoconferència a través de les xarxes socials, amb la participació del diputat d'EU per Madrid al Congrés espanyol, Enrique Santiago, portaveu de Unides Podem i secretari general del PCE, així com David Ginard i Elisabeth Ripoll, ambdós historiadors.

Juanjo Martínez, coordinador general d'EUIB, ha assegurat «lamentam que enguany hi hagi limitació d'aforament i per aquest motiu no hagi pogut assistir tota la militància, com cada any. Per altra banda, EUIB és hereva del paper de lideratge de Matilde durant la República, guerra civil i postguerra. És sens dubte una de les figures femenines més importants de la guerra civil, que ha quedat durant massa temps a l'oblit i que tenim el ferm compromís de recuperar».

Matilde Landa, militant del Partit Comunista d'Espanya, va ser empresonada a Palma en finalitzar la guerra civil i acabà suïcidant-se, a causa de les fortes pressions dels colpistes per tal que abandonés el PCE i acceptés el baptisme. Fou llicenciada en ciències naturals, fundadora de la 'Institución de Libre Enseñanza', així com del socors roig (entitat que donava suport a les milícies antifeixistes en els fronts de Madrid i Aragó).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.