Setmanari d'informació local - 138 anys

Intervenen la residència Sèniors Inca per frenar els contagis de la Covid-19

La Conselleria de Salut ha registrat aquest diumenge 101 proves PCR positives en les últimes 24 hores. | dBalears/Arxiu

La Conselleria de Salut i Consum, d'acord amb l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), va ordenar dissabte la intervenció de la residència privada de gent gran Sèniors Inca per tal de frenar els contagis de la Covid-19, que afecten 32 usuaris i 6 treballadors, i garantir així l'atenció adequada dels residents. Al centre, que té 113 usuaris i 76 empleats, hi romanen a hores d'ara 101 usuaris, ja que 12 han estat hospitalitzats.

Com a part de les tasques de vigilància permanent i coordinada que Govern i Consell de Mallorca fan de l'evolució de la pandèmia a les residències de gent gran, el dia 12 es va cribrar aquesta residència i tots els resultats varen ser negatius.

Posteriorment, el passat dimecres, els professionals del Servei de Salut varen detectar un usuari amb infecció per SARS-CoV-2 i altres 42 residents varen ser considerats contacte estret. Després de fer les proves pertinents, dissabte es va confirmar que un total de 32 residents s'havien contagiat, és a dir, el 28 % del total. Així mateix, es varen identificar 6 treballadors positius. A l'espera de tenir tots els resultats definitius es va considerar oportú mantenir aïllades a totes les persones residents de manera preventiva.

Així, el centre estarà intervingut durant 20 dies i s'ha designat una coordinadora sanitària, les funcions de la qual són les de control, coordinació i direcció de l'activitat assistencial sanitària del centre, dirigint l'equip de personal de la residència i si n'és el cas, l'assignat pel Servei de Salut.

Cal recordar que ara fa una setmana, el Govern va decidir la intervenció de la residència privada Bell Entorn, ubicada a Sóller i, anteriorment, aquest seguiment de la situació als centres ja va dur a la intervenció d'altres dues residències: Oasis i Domus VI Palma.

Les xifres diàries

D'altra banda, la Conselleria de Salut ha registrat aquest diumenge 101 proves PCR positives en les últimes 24 hores, 50 menys respecte dissabte i una taxa de positivitat del 4,95%.

Igualment, Salut ha notificat un acumulat de 13.414 casos i ha indicat que 4.629 són atesos pel Servei de Salut. Quant al nombre d'altes, Salut ha registrat aquest diumenge 7 altes hospitalàries i 233 en Atenció Primària. Amb tot, s'han registrat 13 ingressos més en centres hospitalaris.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.