Setmanari d'informació local - 138 anys

El municipi d'Eivissa es veurà afectat per noves restriccions a partir de divendres

43517

Tot el municipi d'Eivissa aplicarà des d'aquest divendres a les 22.00 hores i durant quinze dies diverses mesures per a la contenció de la Covid-19.

No serà una restricció a la mobilitat, però sí una recomanació «molt intensa» que cal limitar el moviment dels ciutadans, segons ha assenyalat l'assessora tècnica per al desconfinament, Margalida Frontera.

Així, entre altres mesures, els aforaments seran d'un màxim del 25 per cent en restaurants i bars amb espais interiors, llocs de culte o gimnasos. En relació a la restauració, només podrà haver-hi un màxim de cinc persones per taula i es limiten els horaris comercials fins a les 22.00 hores, amb horaris preferents per a atendre col·lectius de risc.

Les reunions socials també es limiten a cinc persones i seguiran tancats els parcs infantils i prohibides les fires i festes populars.

Taxa de positivitat alta

La taxa de positivitat dels últims dies supera el 13,55 per cent a la ciutat d'Eivissa, xifres que es mantenen «molt altes», segons ha reconegut en roda de premsa la consellera de Salut, Patricia Gómez, després de reunir-se amb el president del Consell, Vicent Marí, i amb els alcaldes dels municipis amb restriccions de mobilitat, Eivissa i Sant Antoni.

Així mateix, ha considerat que les restriccions que s'apliquen des de fa dues setmanes a Eivissa han estat positives, però «no suficients».

Sobre Sant Antoni, la consellera ha assenyalat que la situació ha millorat de manera «molt important», amb una taxa de positivitat que ha passat del 9,76 al 5,46 per cent. «És necessari prendre més mesures», ha afirmat en relació a Eivissa. Des del Govern han assenyalat que aquestes mesures van dirigides a protegir a la població i contenir la transmissió del virus.

Accions de control

El president del Consell d'Eivissa, Vicent Marí, ha fet una crida a la població «perquè el millor antídot és la responsabilitat individual de cadascun». A més, ha avançat que es continuaran realitzant PCR a Eivissa.

En relació al petit comerç i al Mercat Nou d'Eivissa, segons ha anunciat no hi haurà restriccions perquè els ciutadans puguin acudir a aquestes zones a realitzar les seves compres.

D'altra banda, des del Govern han destacat una sèrie d'accions que es ja s'estan realitzant com a visites a domicilis on hi ha casos positius o visites informatives d'inspectors a establiments afectats per les restriccions.

En el cas d'Eivissa, ja s'han realitzat 21 visites a domicilis d'un total de 48 previstes, detectant-se «alguns incompliments», especialment en relació amb dos habitatges. En cas dels locals, s'ha considerat que no es compleixen «al 100 per cent» les distàncies de seguretat o l'ús de la màscara.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.