Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern esbucarà part d'un edifici del Pinaret per evitar que els menors es puguin escapar

La Conselleria d'Assumptes Socials i Esports ja ha sol·licitat pressupost per a derrocar part d'un edifici administratiu de es Pinaret, amb l'objectiu d'evitar fugides de menors, ja que els interns escapolits utilitzen el terrat per a aconseguir la part exterior del recinte.

Així ho ha explicat la consellera d'Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago, durant una compareixença parlamentària per a explicar els fets del passat 22 d'agost, quan diversos interns varen reduir a unes educadores per a llevar-los les claus i varen agredir a un vigilant durant la seva fugida.

L'edifici que serà parcialment derrocat es va començar a construir en 2014 i es va acabar en 2015, moment en el qual es va produir un canvi de govern. Santiago ha indicat que la Conselleria s'ha «resistit» a demolir aquest edifici per la falta d'espai en es Pinaret i perquè la seva construcció va suposar una inversió de 175.000 euros públics.

La consellera ha atribuït l'augment en les fugides dels últims anys a l'existència d'aquest edifici. Segons ha explicat, en diversos episodis de fugida els menors han escalat fins a la teulada d'un dels immobles per a posteriorment arribar a l'exterior del perímetre, gràcies a que poden passar pel terrat d'aquesta estructura creada en 2015.

Per a intentar «protegir» la inversió pública que es va fer per a la construcció de l'edifici, el Govern ha promogut altres actuacions com la col·locació de més reixes en es Pinaret, noves càmeres de seguretat o situar vigilants de seguretat en les teulades. No obstant això, els tècnics aconsellen derrocar almenys una part de l'edifici com a solució.

Derivar a presó a un intern especialment conflictiu

Santiago ha precisat que un mateix intern del centre de es Pinaret, que ja ha complert els 18 anys, ha estat implicat en nou de les 16 fugides registrades des de 2016, incloent la del passat mes d'agost.

La consellera ha indicat que es tracta d'un jove amb «una capacitat excepcional de lideratge i de trobar punts de fugida», que «planifica i sap convèncer» a altres menors perquè participin en els seus plans. Actualment no saben on és, però quan sigui localitzat previsiblement tornarà a ser internat a es Pinaret.

En aquest sentit, la consellera ha afirmat que fa des del març d'enguany sol·licitant a Fiscalia que traslladi a aquesta persona a una presó regular. No obstant això, la Fiscalia no ha contestat encara, segons la representant del Govern.

«Pensam que aquesta persona no ha d'estar a es Pinaret», ha indicat Santiago, que ha qüestionat que en el model actual de justícia juvenil es junti amb adolescents de 15 anys amb joves de fins a 21.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.