Setmanari d'informació local - 138 anys

Manacor serà el primer municipi que podrà cobrar les taxes municipals telemàticament

El Ple de l'Ajuntament de Manacor ha aprovat per unanimitat el conveni amb l'Agència Tributària que permetrà realitzar el pagament telemàtic de taxes i preus públics municipals a partir d'aquest mes d'octubre.

El ple municipal, celebrat en sessió extraordinària i per via telemàtica, també ha aprovat per unanimitat la renovació per quatre anys més de la gestió de les depuradores de Cala Murada, Cales i s'Estany d'en Mas per part de Abaqua.

Després de l'aprovació del conveni, Manacor es convertirà en el primer municipi de Mallorca que podrà cobrar les taxes municipals i preus públics de manera telemàtica i el primer de les Balears en el qual els ingressos es carregaran directament a la comptabilitat de l'Ajuntament.

Segons han explicat, el conveni estableix que les taxes municipals es podran pagar mitjançant banca electrònica, amb targeta bancària, als caixers de les entitats financeres o mitjançant el web de l'Agència Tributària.

En aquest sentit, la delegada d'Economia, Hisenda i Promoció, Maria Antònia Truyols ha expressat la seva voluntat d'avançar cap a l'administració electrònica i poder fer pagaments sense desplaçaments.

Per la seva banda, el portaveu de AIPC, Joan Gomila, ha suggerit que seria «interessant» que des de l'Ajuntament es pogués tramitar el certificat digital.

Conveni amb Abaqua

El ple extraordinari també ha aprovat per unanimitat la renovació del conveni per a la millora de sistema de sanejament i depuració de Cales de Mallorca i Cales de Manacor, que suposa la continuïtat de la gestió per part d'ABAQUA durant els propers quatre anys de les depuradores de Cales de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.