Setmanari d'informació local - 138 anys

L'IEB convoca ajuts per a la projecció exterior de propostes d'arts escèniques

L'Institut d'Estudis Baleàrics ha publicat la convocatòria ordinària, amb un valor de 200.000 euros, per a donar suport a la projecció exterior de les arts escèniques de les Balears per a l'any 2020.

Segons ha explicat la Conselleria de Cultura, la convocatòria compta amb dues línies de suport a les persones físiques i jurídiques sense ànim de lucre i a les estructures empresarials de l'àmbit de les arts escèniques.

Els beneficiaris són els creadors, productors, distribuïdors o agents culturals de l'àmbit de les arts escèniques balears independentment de la residència fiscal, les persones físiques d'alta en epígrafs relacionats amb les arts escèniques balears i les associacions sense ànim de lucre i comunitats de béns de l'àmbit de les arts escèniques balears.

Els projectes que se subvencionen, s'han apuntat, són el desplaçament i estada de la companyia (personal artístic i tècnic) per assistir a fires professionals fora de l'illa de residència, amb actuació en directe o sense.

També, el desplaçament i estada de distribuïdors, productors i agents culturals per assistir a fires professionals o festivals amb activitats professionals fora de l'illa de residència.

Així mateix, també és subvencionable el desplaçament i estada de professionals de l'àmbit de les arts escèniques per participar en estades de formació i residències creatives.

Excepcionalment, del 10 d'octubre al 30 de novembre de 2020, també se subvenciona el desplaçament i estada de la companyia (personal artístic i tècnic) per actuar en directe fora de l'illa de residència en espais de circuit professional.

Les despeses que cobreixen aquests ajuts són exclusivament els derivats del trasllat i allotjament. A més, un mateix sol·licitant podrà rebre un màxim de 20.000 euros en aquesta convocatòria.

El termini de presentació s'ha obert aquest divendres i es tanca el divendres 13 de novembre de 2020. Les sol·licituds d'ajuts d'aquesta convocatòria s'han de presentar a través del Registre Electrònic Comú.

Aquesta convocatòria ha estat adaptada al context de la situació d'emergència actual per pal·liar els efectes directes a causa de la pandèmia de la Covid-19 i per afavorir els creadors de manera directa o indirecta.

La convocatòria d'arts escèniques de l'IEB s'uneix a les altres ordinàries posades en marxa per l'IEB per valor d'1,4 milions d'euros amb l'objectiu de donar suport a la literatura, el còmic i el pensament (300.000 euros), els estudis locals (40.000 euros), la música (235.000 euros), les arts visuals (200.000 euros), les arts escèniques (200.000 euros) i les fires i festivals (490.000 euros).

Aquests ajuts s'afegeixen als 310.000 euros de Fons Extraordinari per a la Sostenibilitat de les Indústries Culturals i Creatives específics per a activitats ajornades o cancel·lades durant l'estat d'alarma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.