Setmanari d'informació local - 138 anys

Educació demana al Ministeri espanyol incrementar el pressupost d'FP per atendre l'alumnat en llista d'espera

La Conselleria d'Educació, Universitat i Investigació ha demanat al Ministeri espanyol incrementar el pressupost de Formació Professional (FP) per atendre l'alumnat en llista d'espera en Balears.

Segons ha informat la Conselleria en nota de premsa, el director general de Formació Professional i Estudis Artístics Superiors, Antoni Baos, ha demanat a la reunió de la Comissió de Formació Professional de la Conferència Sectorial l'increment de pressupost per a Balears amb la finalitat d'atendre la gran demanda de places de FP experimentada a les Illes.

La proposta realitzada aquesta jornada a l'Ministeri permetria obrir un termini extraordinari amb un increment d'oferta formativa i de professorat per a centres d'FP. L'objectiu, ha posat èmfasi la Conselleria, és intentar donar resposta a les sol·licituds de places de Formació Professional.

Un curs 2020/2021 amb un important augment de l'alumnat

En aquest sentit, ha recordat que per a aquest curs 2020/2021 s'ha realitzat un important increment de l'oferta atès que s'implanten 27 cicles més que permeten incrementar en 990 places les que hi havia el curs passat. A més, ha afegit també s'ha incrementat de manera destacada el nombre de docents ja que s'incorporen aquest any a les aules d'FP 65 professors mai.

Aquest increment es deu a l'engegada de el Programa de Cooperació Territorial Extraordinari impulsat des del Ministeri d'Educació i Formació Professional a través de el qual, Balears podrà invertir un total de 10.722.935,99 euros, per crear noves places d'FP, acreditar competències professionals, a la formació de professorat, l'emprenedoria i la conversió d'aules en espais de tecnologia aplicada. Aquesta iniciativa s'ha integrat dins de el Pla Integral de Formació Professional que impulsa el Govern.

D'altra banda, aquest any s'ha detectat un notable increment dels sol·licituds per accedir als estudis d'FP ja que hi ha 5.000 peticions més que en el curs passat. En total s'han presentat 17.000 sol·licituds.

Dimarts passat va començar el curs per als alumnes de Formació Professional amb gairebé 15 mil alumnes, més de 2.700 més que el curs passat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.