Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

Centenars de ciutadans de les Balears es queden sense cursos de català perquè el Govern no hi dedica pressupost suficient

Aquests dies centenars de ciutadans, per ventura milers, de les Illes Balears, es troben en la tessitura que es volen matricular a qualque curs de llengua catalana i no queden places enlloc.

El Govern ha fet curs en les seves previsions i fonts de la Conselleria d’Educació expliquen que «el principal problema és la manca de pressupost» dedicat a l'ensenyament de la llengua pròpia de les Balears. A banda d'aquest problema de falta de pressupost, «també hi ha un problema afegit, que no és ‘menor’: la falta de professors».

Sigui com sigui, els cursos organitzats per l'Institut d'Estudis Baleàrics i els organitzats per l'EBAP resulten totalment insuficients per a cobrir la demanda que hi ha actualment de persones adultes que volen aprendre o millorar el seu nivell de català.

L'OCB ho va denunciar fa una setmana

L'Obra Cultural Balear (OCB) va reclamar la setmana passada «un esforç a les institucions» per incrementar l'oferta formativa en llengua catalana.

Segons l'OCB, «en les darreres dècades la població de les Illes Balears ha crescut de manera incessant, amb una mitjana de vint-mil nouvinguts anuals procedents d'arreu del món, d'àrees lingüístiques ben diverses». «És imprescindible, des de les institucions, articular els mecanismes adients per facilitar als nostres nous conciutadans instruments d'aprenentatge de la llengua pròpia del territori per tal de facilitar-los la integració al seu nou país d'acollida», assegurava l'entitat.

Segons l'OCB, «a hores d'ara, l'oferta formativa de cursos de català per fer-ho possible és del tot insuficient. I, a més, en un context de crisi, com el que vivim, en què creix exponencialment la demanda de formació dels ciutadans».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.